Легендата Джанлуиджи Буфон даде своите прогнози за новия сезон в Серия А. Според него Наполи, Интер и Ювентус ще се борят за титлата. Вратарят наскоро се отказа от професионалния футбол на 45 години.

“Ще бъде впечатляващ сезон. За първи път от много години Ювентус, Интер и Милан не започват като шампиони, а Скудетото е в Наполи. Миналият сезон бе паметен за тях и съм любопитен да видя какво ще се случи. Наполи, Интер и Ювентус са фаворитите за титлата”, сподели Буфон в интервю за “Гадзета дело Спорт”.

Попитан кой друг ще се бори за местата, даващи право на участие в Шампионската лига, той отговори: “Милан, Лацио и Рома. Милан е отборът, който привлича най-малко вниманието ми. Иска да видя как Стефано Пиоли ще направи отбор от толкова много нови играчи от различни страни”.

“В Интер има сигурност - Лаутаро Мартинес. Симоне Индзаги ще използва най-добрите си играчи, за да подчертае неговите качества. Няма ги Джеко и Лукаку, но пристигнаха Тюрам и Арнаутович. Те са в битката за титлата. Гледам Ювентус с разбираем интерес. Те не играят в Европа, което може да бъде решително в дългосрочен план - по-малко мачове, по-малко контузии, повече тренировки”, допълни Буфон.

Той отличи Аталанта, като заяви, че се надява те да са приятната изненада на сезона: “Харесвам философията на Гасперини и средата около клуба. Освен тях ще следя Фиорентина”. На въпрос кои играчи ще се радва да гледа, той обясни: “Маркъс Тюрам и Федерико Киеза. Играх с техните бащи и видях как растяха синовете им. Разбира се, подкрепям и Пауло Дибала, който е истински шампион".