Капитанът на Ювентус Джанлуиджи Буфон се оплака от опитите на някои медии да разпространяват информации за предполагаем бой в съблекалнята на „бианконерите“ след поражението от Наполи с 0:1 в дербито от италианското първенство.

Буфон категорично отрече тази информация в интервю за официалната телевизия на Ювентус и подчерта, че лидерът в Серия А е с точка преднина пред отбора на Наполи.

Той каза, че колективът в Ювентус продължава да бъде на високо ниво.

„Това е от този вид клюки, които очевидно са измислени. Тя се стреми да дестабилизира отбора ни“, коментира Буфон.

„Никой, най-малко в 17-те години, в които съм в клуба не се е осмелил да обвини колега за загуба или грешка. Това, докато аз съм капитан никога няма да се случи“, добави вратарят.

Буфон каза, че Бенатия е „много уважаван човек“ и подчерта, че „бианконерите“ трябва да запазят максималната си концентрация до края на сезона, за да преодолеят трудностите в Серия А, които имат и да спечелят за седма поредна година титла в италианския шампионат.

„През последните дни пропиляхме пети много важни точки, които имахме като аванс пред Наполи, но ние все още сме лидери, макар и с минимално предимство. Ние трябва да го защитаваме до края. Това е нашата цел и нашият дълг. Остават ни 20 дни, в които ние трябва да бъдем по-свирепи отвсякога. Трябва да бъдем единни. В противен случай ние ще помогнем на нашите съперници и на тези, които се стремят да ни дестабилизират“, каза още Джанлуиджи Буфон.

Буфон насолил хубавичката виновника срещу Наполи