Легендарният вратар на Ювентус и Италия Джанлуиджи Буфон заяви, че пристигането на Кристиано Роналдо в клуба през 2018 година е довело до загубата на "ДНК-то на отбора".

Португалецът, който през този сезон се завърна в Манчестър Юнайтед за втория си период в клуба, отбеляза 101 гола в 135 мача за „бианконерите“ и спечели Серия А два пъти, но клубът не премина нито веднъж четвъртфиналната фаза на Шампионската лига през трите му години там. Буфон прекара почти две десетилетия в Юве, а сега играе за първия си клуб Парма.

"Ювентус имаше шанса да спечели Шампионската лига през първата година, когато Роналдо пристигна, това беше годината, в която бях в Пари Сен Жермен, и не можах да разбера какво се е случило", каза Буфон пред американската телевизия TUDN.

"Когато се върнах, работих с Роналдо две години и се справихме добре заедно, но мисля, че Юве загуби своето ДНК като отбор. Стигнахме до финала на Шампионската лига през 2017 година, защото бяхме отбор, пълен с опит, но преди всичко бяхме едно цяло и имаше много силна конкуренция в състава. С идването на Кристиано загубихме това", каза още италианеският вратар.

В момента рекордьорът по титли в Италия е на 12 точки зад шампиона Интер в таблицата и заема петата позиция.