Една от все още играещите легенди на футбола Джанлуиджи Буфон няма да направи повторно завръщане в националния отбор на Италия. Самият той призна, че е имал разговор за подобно нещо със селекционера Роберто Манчини. 

"Говорих с Манчини дали има нужда от мен да се завърна в "скуадра адзура". Той ми обясни, че има други алтернативи и аз съм ОК с това. Радвам се, че лентата отиде от моята ръка на тази на Джорджо Киелини и в Италия, и в Ювентус", заяви Буфон. 

Той се отказа от националния отбор през това лято, когато изигра бенефиса си със синята фланелка. Вратарят искаше голямата му раздяла да е по време на Световното първенство в Русия, но италианците така и не се класираха за него. 

Легендарният вратар записа 176 мача за "адзурите", с което е не само италианецът с най-много мачове за тима, но и европеецът, който най-често е обличал екипа на родината си. Повече мачове за национален отбор от него имат само още трима играчи. 

Това са Клаудио Суарес със 177 мача за Мексико, Мохамед Ал Даеая със 178 двубоя за Саудитска Арабия и Ахмед Хасан със 184 срещи с екипа на Египет. От действащите футболисти най-близо до Буфон по брой изиграни мачове е Бадер ал Мутава със 165 битки за Кувейт.