Легендата на Ювентус и италианския футбол Джанлуиджи Буфон направи пореден намек, че е на път да промени решението си за прекратяване на спортната кариера след края на сезона. Славният ветеран заяви, че е възможно да играе и през следващия сезон, но би го направил само и единствено за „старата госпожа”.

Ще има ли обрат? Буфон още не бил обявил оттеглянето си

В неделя вратарят ще навърши 40 години, като кара своя 17-и сезон с екипа на „бианконерите”.

„Скоро ще се срещна с президента Андреа Аниели и ще си поговорим по моя въпрос”, каза Буфон.

„Искам това, което е най-доброто за отбора, искам да разбера какви дрехи ще мога да нося и дали Ювентус все още ме счита за важна фигура. Би ми харесало да е така, но най-доброто решение трябва да се вземе в унисон с клуба, за да изградим заедно – ако е възможно – логичен и общ път.”

„Разбира се, не искам да се превръщам в проблем за Ювентус и моите съотборници.”

Шчесни с голяма прогноза: И след 10 години се виждам в Юве

По принцип големият план на италианския шампион бе от следващия сезон да залага под рамката основно на привлечения през лятото на 2017-а Войчех Шчесни. Тогава той прие трансфера именно заради уговорката, че сега ще е резерва на ветерана, но след оттеглянето му става титулярният №1.

„Дали бих се съгласил на ротации с Шчесни? Винаги съм давал път на другите и се радвам за Тек. Той е страхотен вартар, а ако спечелим скудетото голяма дял от заслугата ще бъде негова. Той е бъдещето на отбора.”

„Дали бих отишъл на друго място, ако не ми предложат нов договор? Или Юве, или нищо.”

Джиджи: Донарума няма как да сбърка с Ювентус

На Буфон също така му бе напомнено как стекоха събитията около друг бележит страж на Италия – Дино Дзоф. Навремето, когато и той навърши 40 години, вратарят получи множество критики за това, че не е спрял навреме, понеже рефлексите и реакциите му вече не били същите. „Това е тема, която ме кара да се засрамя и да се чувствам неудобно. Не искам да бъда един старец, който залъгва себе си и се вкопчил със зъби и нокти в своето наследство. През този сезон не бях на ниво срещу Аталанта и допуснах грешка при пряк свободен удар срещу Испания. Имал съм мачове на феноменално ниво, имал съм няколко нормални и един-два по-скромни, но ФИФА ми даде наградата за Най-добър вратар през 2017 година. Чувствам се така, както и преди 6 години.”

„Не изисквам от моите треньори да ми дават оценки.  Те преценяват изявите ми на терена всеки ден”, заключи Буфон.