Официално са стартирали преговорите между италианският гранд Милан и капитанът на ПСЖ Тиаго Силва. Очаква се бразилецът да премине на „Сан Сиро“ през това лято със свободен трансфер.

Според Tuttosport агентът на 35-годишният защитник се е свързал с ръководството на „росонерите“ с идеята Силва да се завърне в Милано.

Бразилският национал напусна „Сан Сиро“ през лятото на 2012 година, когато за него бяха платени 42 милиона евро от ПСЖ. С екипа на парижани Тиаго Силва спечели седем титли, четири купи на Франция и пет купи на Лигата.

Ветеранът е готов значително да намали заплатата си, за да се завърне в Милан. Според информациите, възнаграждението на Тиаго Силва в ПСЖ е възлизало на 12 милиона евро годишно.

През последните месеци силно се заговори, че от новия сезон силният човек в Милан ще е немският специалист Ралф Рангник. Германецът ще влезе в ролята на мениджър и по всяка вероятност ще има последната дума за евентуалната сделка с Тиаго Силва.

Идеята на Рангник е да се залага на млади перспективни играчи и все още не е изяснено дали ще има място за 35-годишния бразилец. „Росонерите“ привлякоха Тигао Силва през януари 2009 година от бразилския Флуминензе. Централният защитник изигра 119 двубоя с екипа на „росонерите“ и бе с голям принос за спечеленото Скудето през 2011 година.