Защитникът на Интер Франческо Ачерби беше сред най-стабилните футболисти на тима във финала в Шампионската лига срещу Манчестър Сити в събота. 35-годишният играч заслужи похвали заради силното си представяне срещу Ерлинг Халанд, който беше почти напълно неутрализиран.

“Сега се изправих срещу Халанд, който е два пъти по-здрав от онзи футболист, който беше преди три години, когато пак се срещнахме”, заяви Ачерби.

Италианецът говори за двубоя от ШЛ на бившия си тим Лацио срещу Борусия (Дортмунд) от есента на 2020 година в Рим. Тогава двамата бяха титуляри, а “орлите” спечелиха с 3:1. Холанд обаче реализира попадението за германците на “Олимпико”.

Иначе Ачерби е разочарован от пропуснатия шанс в Истанбул.

“Трябва да сме горди от постигнатото, но има и известна горчивина. Добре е да си на финал, но ако не вдигнеш трофея, никой няма да те запомни.”

“Струва ми се, че не осъзнахме, че в действителност можем да нараним Сити. Много се изговори преди мача за това колко силен е съперникът и подсъзнателно си платихме за това. Според мен противникът го беше страх от нас. И все пак сторихме всичко възможно купата да отиде в Милано. Жалко…

В първите десет минути след края на срещата не исках да говоря с никого. На следващия ден пък след финала не спрях да мисля какво повече можеше да сторим. Възможно е да не получиш повече такива шансове в кариерата си. Но тези резултати са част от живота. Когато губиш, това не е провал, а урок”, завърши Ачерби.

В момента той е на лагер с националния отбор на Италия за предстоящия финален турнир в Лигата на нациите. В четвъртък европейският шампион играе полуфинал срещу Испания, а ден по-рано съперници в другия са Нидерландия и Хърватия. Победителите ще спорят във финала в неделя. Домакин на “Финалната четворка” е Нидерландия.