Футболистът на Милан Браим Диас разкри на пресконференция вчера, че винаги е усещал пълното доверие на треньора Стефано Пиоли и всички в клуба. И точно това сега се отразява на неговите изяви.

22-годишният футболист пристигна при „росонерите“ под наем от Реал Мадрид през лятото на 2020 година и въпреки че му отне време да се адаптира към Серия А, той направи някои ключови представяния в края на миналата кампанията. Това в крайна сметка убеди ръководството да го върне след нова договорка с Реал за заем - този път за две години.

И Диас вече започна да изплаща доверието, като вкара три победни гола, включително в събота срещу Специя.

„Винаги чувствам доверието на треньора и клуба. В мача срещу Ювентус миналия сезон се чувствах страхотно, всички играхме добре и наистина този двубой е повратната точка за мен. Щастлив съм, че изиграх този мач добре, но увереността на Пиоли никога е липсвала", каза Диас.

Gulliver/GettyImages
73 снимки

„Дали съм новият лидер на Милан? Не знам. В Италия има много таланти, които се развиват. Не мисля, че това е просто тенденция в Италия. Чувствам отговорността си, но не мога да направя нищо сам, винаги се нуждая от отбора. Опитвам се да дам всичко от себе си, за да помогна на отбора. Това е единственото, което има значение. Ние сме екип, в добър момент сме и искаме да продължим така и срещу Атлетико”, добави той.

Това, че Браим идва от Реал Мадрид, не прави за него мача с Атлетико по-специален.

„Идването от Реал Мадрид е важно, но сега играя за Милан и съм тук, за да дам всичко, което имам. Сега ще играем срещу Атлетико Мадрид, искаме трите точки, това е единственото, което има значение. Те са много силен отбор, имат отлични играчи. Не знам дали те са най-добрият отбор в Испания, но са много силни. Винаги се бият до края, често вкарват в последните минути", предупреди Диас.

„В Милан сме като едно обединено семейство. Както казах, ние се борим един за всички и всички за един. Всеки помага на другите с това, което прави най-добре. Вярвам, че има невероятна хармония в тима. Ние се подкрепяме и  сме като семейство. Сега просто трябва да се подобрим още малко. Много съм щастлив от отговорността, която нося, и от това как моите съотборници ми помагат. Мисля, че всеки има своите отговорности, не се чувствам като лидер, просто се опитвам да помогна на отбора с всичко, което имам“, завърши испанецът.