Наставникът на Сампдория Марко Джампаоло сподели, че Ювентус го е избрал него за наследник на Клаудио Раниери през 2009 година. Всичко е било договорено, а Джампаоло е заспал и се е събудил с новината, че „бианконерите” са подписали с Чиро Ферара.

Раниери бе уволнен от „Деле Алпи” през 2009/10 и Юве бе  търсене на нов треньор.

 Старши треньорът на Сампдория довери, че е нямал нужният опит да води „старата госпожа”, след като дотогава е водил само Сиена, Каляри и Асколи, но е постигнал договорка с ръководството на торинския гранд.

„Ювентус ме избра за новия треньор през 2009 година. В същия ден вечерях с моето семейство и се прибрахме да спим. На другия ден се събудих и прочетох, че Чиро Ферара е новият треньор на Юве. Футболът е огледало на живота и хората често бъркат във взимането на решенията”, сподели Джампаоло пред италиански медии.

Джампаоло не бе водил отбор в Серия А четири години, след като напуска Чезена през 2011 година. Емполи му протягат ръка, за да замени Маурицио Сари.

„Сезонът ми в Кремонезе ми върна желанието за работа. Да водя голям отбор? Смятам, че Сампдория е много голям отбор и се намирам в правилния тим”, завърши Джампаоло.