Италианската серия А се завръща на 20-и юни. Мачове ще се играят почти всеки ден, като двубоите ще бъдат разпределени в 3 часови пояса, 18.15, 20.30 и 22.45 часа, българско време.

Идеята е сезонът да приключи на 2-и август, като официално рестарт на сезона в Италия ще дадат полуфиналните реванши от турнира за купата на страната. Очаква се те да бъдат изиграни на 12-и и 13-и юни, а финала за втория по значимост трофей в Италия да се играе на 17-и юни.

Президентът на Дженоа Енрико Прециози даде  любопитно интервю, в което засегна много теми, като програмата на серия А, кога е възможно отново да се допуснат зрители по стадионите и подчерта, че мачовете в Италия трябва да се излъчват безплатно, за да може всеки фен да гледа любимия отбор

„Не съм съгласен да се играят толкова рано мачове, в 17.15 местно време, все пак сезонът продължава в разгара на лятото. Очаква се да бъде много горещо, някои отбори ще играят по-рано, а други в по-късните часове на нощта, когато вече е прохладно. Още отсега искам да кажа, в ранните мачове не очаквайте шоу и много голове. Ние ще се адаптираме към всичко, но аз смятам, че мачовете трябва да се играят по едно и също време, за да бъдат всички тимове при равни условия.Все пак тук има замесени и телевизионни права и знам, че това е невъзможно", започна той. 

"Напълно подкрепям връщането на феновете по стадионите, разбира се при спазване на дистанция и пълна безопасност. Например, нашият стадион разполага с 35000 места и, ако запълним дори само 20 процента от него, на трибуните ще има 7000 зрители, това би било чудесно. Всички ще спечелят от подобен ход.  Също така, не съм съгласен сезонът да се поднови с мачовете за Купата на Италия, приоритет в момента е завършването на първенството, спокойно купата можеше да бъде изместена за по-късно.  Колкото до телевизиите, убеден съм, че те трябва да пуснат безплатно всеки мач. Всеки фен трябва свободно да гледа любимия отбор, поне, докато отмине пандемията“, коментира Прециози.