Спортният директор на Ювентус Фабио Паратичи потвърди, че е било прекалено лесно трансферирането на Кристиано Роналдо от Реал Мадрид в Торино. Петкратният носител на Златната топка реализира трансфер през това лято за над 100 млн. евро и подсили гранда от Северна Италия.

След като излязоха първите информации за бъдеща сделка, повечето медии и критици бяха скептични около осъществяването ѝ. Но въпреки това Ювентус заплатиха сумата безпроблемно и шокираха футболния свят.

„Сделката с Кристиано Роналдо беше лесна, тъй като той вече бе осмислил възможността да дойде в Юве”,  бяха първите думи на Паратичи пред италианските медии.

„Нямаше нужда от убеждаване, той бе решил да дойде веднага след финала на ШЛ тази година. Беше категоричен, след като разбра за нашия интерес и каза: ‘Щом ще е Юве, то аз искам само това’“, продължи Паратичи.

„Когато се срещнах с агента му (бел.ред: Жорже Мендеш), за да говорим за трансфера на Жоао Кансело, той ми каза: „Няма да повярваш, но Кристиано иска да дойде в Ювентус”. Аз му отговорих, че не е да не вярвам в тази опция, но че ще е трудно да го привлечем. Президентът Аниели е въвлечен във всички процеси, свързани с клуба. Винаги е до нас и е отворен за съвети, а срещата бе организирана. Планирахме няколко дни ходовете си. Нещо, което не правим често”, допълни Паратичи.

„Намерихме го в офиса му, когато му споделихме, че можем да закупим Кристиано Роналдо. Това бе добра спортна новина. Той веднага разбра възможността и прецени шанса да направим трансфера. Напускайки офиса му, той ми каза: „Дай ми ден или два, за да помисля какво можем да направим”. Той ми се обади след три часа…”.

„За да оформим контракта му, проведохме среща във вила край езерото Маджоре с всички шефове от борда на клуба. После всичко е ясно”, завърши Фабио Паратичи.