Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентин призна, че съжалява за назначението на Руди Гарсия на треньорския пост в тима. Той направи това в интервю за вестник "Кориере дело Спорт". Френският специалист бе уволнен на 14 ноември и сменен с Валтер Мацари.

"Първият, който потърсих, бе Тиаго Мота. Това не беше лоша идея, нали? (б. а. - воденият от Мота Болоня е на четвърто място в Серия А). Но той не се чувстваше готов да дойде. Защо? Защото не е лесно да лесно да поемеш отбор, който е спечелил титлата по този начин", казва собственикът на клуба.

"Луис Енрике дойде в Неапол с екипа си. Загуби ми три дни, като искаше много пари. Почти стигнахме до съгласие, но той се отказа, защото искаше да печели още повече пари. След това беше Нагелсман. Говорих с петима или шестима", каза още Де Лаурентис.

"Трябваше още при представянето на Гарсия да се разделя с него. Защото не може за каже: "Не познавам Наполи, не съм гледал и един мач". Трябваше да разбера още тогава, а аз се засмях. Проблемът бе, че той го повтори няколко пъти. Предупредиха ме, че той ще ми набута футболисти. Трябваше да бъде в тренировъчния център от сутрин до вечер", разказа още италианецът.

Руди Гарсия бе начело на тима в 16 мача, в които постигна 8 победи, 4 равенства и 4 загуби./БТА