Защитникът на италианския Ювентус Леонардо Бонучи заяви, че Интер остава фаворит за спечелването на шампионската титла в Серия А. Бонучи реализира два гола за победата на Ювентус над Венеция с 2:1 в 35-ия кръг на първенството, а след срещата коментира пред DAZN, че съжалява, че и неговият тим не е част от битката за трофея.

Грандът от Торино заема четвърто място с 69 точки, а лидери са Милан със 77 и Интер със 75 точки.

„Разбира се, че съжаляваме, защото изпуснахме доста шансове. Можехме все още да се борим за титлата. Но все пак грешките ни са разбираеми в такъв преходен период и трябва да ни послужат като урок за бъдещето“, каза Леонардо Бонучи.

„Класирахме се за Шампионската лига да се надяваме, че можем да постигнем повече през следващия сезон и в Италия, и в европейските клубни турнири“, добави футболистът на Ювентус.

„Всички знаят, че за мен Ювентус е преди всичко. Уча се от грешките си съм доволен, че съм пример за по-младите играчи в отбора. Искам да продължа да играя поне още две години, а и имам договор до 2024 година“, заяви още Бонучи.

Той коментари представянето на новата звезда на Ювентус Душан Влахович. „Мисля, че Душан разбира какво трябва да подобри в играта си. Засега трябва да задържа повече топката. Понякога прибързва, защото е млад и иска да се представи добре. Той е много важен състезател за нас“, каза Леонардо Бонучи.

По повод конкуренцията за титлата в Серия А, Бонучи смята, че Интер все още има най-големи шансове: „Сезонът изненада мнозина, а спорът за златните медали наистина е вълнуваш. Жалко, че ние не сме замесени. Хубаво е, че шампионатът се решава в последната седмица.“