Италия трябва отново да открие радостта от футбола, каквато изпитваше по време на европейското първенство през лятото, каза капитанът на "адзурите" Леонардо Бонучи след нулевото равенство със Северна Ирландия.

Италия остана на второ място в квалификационната група и ще играе бараж за класиране на световното първенство в Катар. Директна квота от групата взе тимът на Швейцария, който победи България с 4:0 и завърши на първо място.

"Адзурите" спечелиха европейската титла само преди четири месеца, но през есента се представят неубедително, като записаха четири равенства в квалификациите, едно от които срещу България и по този начин отстъпиха първото място на Швейцария.

"Не ни остава нищо друго, освен да се концентрираме върху баражите през март. Трябва да презаредим батериите, физически и психически, да върнем радостта от футбола, която изпитвахме по време на Евро 2020. Трябва да се наслаждаваме на играта, а не да изпитваме напрежение и да се доказваме. Станахме европейски шампиони и явно това неусетно промени нещата. Усложнихме си живота с равенствата в квалификационната група след Европейското и това е жалко", коментира Бонучи пред РАИ Спорт.