Защитникът на Ювентус Леонардо Бонучи подчерта, че темпото на английската Висшата лига е по-високо от това на италианската Серия А. "Бианконерите" завършиха начело в групата си в Шампионската лига пред английския Челси, но претърпяха болезнена загуба с 0:4, когато гостуваха на "Стамфорд Бридж". Италианският бранител си припомни и финала на UEFA EURO 2020, където с екипа на „скуадра адзура“ взе титлата на „Уембли“ срещу Англия.

Говорейки в подкаст на известния на Ботуша певец - Федез, Бонучи първо сравни Серия А и Висшата лига, а после си спомни за големия финал от средата на юли.

„Играхме преди няколко седмици в Лондон срещу Челси, където загубихме с 0:4. Те играят с по-висок ритъм, играят по-физически футбол. Трябва да се адаптираш веднага, когато преминеш от шампионата към Шампионската лига”, започна опитният защитник.

„Изпълних дузпи срещу Испания и Англия и не видях нищо от това, което се случва около мен. Много италианци ни писаха и ни благодариха, че ги накарахме да изживеят една мечта. Ние бяхме първите, които изживяха цялата емоция", завърши Бонучи.