Капитанът на Милан Леонардо Бонучи е доволен от позитивната промяна в отбора, която се наблюдава напоследък. Защитникът заяви, че е напълно завладян от страстта, която треньорът Дженаро Гатузо донесе със себе си след своето назначение.

В момента „росонерите” са без поражение в 10 поредни мача на всички фронтове и вече делят 6-ото място в Серия А със Сампдория. Освен това грандът от „Сан Сиро” изглежда сигурен участник в 1/8-финалите на Лига Европа, след като взе аванс от 3:0 при гостуването си в първия мач срещу родния първенец Лудогорец.

Обявиха името на най-обещаващия талант в Европа

„Трябва да караме мач за мач”, коментира 30-годишният Бонучи. „Сега се концентрираме върху втория мач срещу Лудогорец, а после пътуваме за мача срещу Рома с мисъл за победа.”

„Най-сетне станахме отбор. Резултатите са видни от всички и заслугата до голяма степен е на треньора. Той се доказа способен да натисне верните бутони. Оставаме здраво стъпили на земята и ще гоним сериозните си цели.”

„Гатузо е първият, който започва тренировка на Миланело. Невероятно е как „запалва” хората около себе си, не мисля, че съм виждал нещо подобно в друг наставник. Плюс това има и своя знаменит поздрав с пет пръста.”

Гатузо: Работата ми е да съм кошмар за играчите

„Изпитвал съм много малко моменти в моята кариера, в които страдахме толкова (колкото при предишния наставник Винченцо Монтела – б.р.). Това ни се случи, защото по онова време бяхме индивидуалисти ,които не си помагаха.”

„Имаше толкова много нови лица, че нямаше как да бъдем на ниво от първия мач. Отне ни време и треньорът имаше фундаментално значение, защото ни вдъхна вяра в самите нас и доверие. Сега излизаме на терена, за да печелим, а не де избягваме загубата. Всичко се промени. Не искам повече да чувам думата „губя” в моята кариера”, заяви Бонучи.