Защитникът на Ювентус Леонардо Бонучи беше до болка прям относно собственото си представяне през изминалия сезон 2018/2019. Италианският национал нямаше проблем да признае, че е бил далеч от най-високите стандарти, които сам зададе, а сега целта му е да се върне към равнището си отпреди 2 години.

32-годишният Бонучи се завърна в Торино от Милан през лятото на 2018 година и помогна на състава да спечели за 8-и пореден път скудетото. Някои негови представяния обаче заслужиха сериозни критики, тъй като Юве се провали както в Шампионската лига, така и за Купата на Италия.

Сега напрежението върху застаряващия италианец е дори по-голяма след пристигането на 19-годишния Матайс де Лихт срещу рекордните 85,5 милиона евро. „Моята мисия е да помогна на отбора да осъществи целите си”, коментира Бонучи. „Когато сезонът стартира, трябва да мислим единствено за тях.”

„На лично ниво бих искал да се върна към играча, който бях преди 2 години. Искам да покрия стандартите, които феновете свикнаха да виждат от мен”, допълни футболистът.