Италианският защитник Леонардо Бонучи отговори на различни твърдения относно раздялата му с Ювентус и заяви, че е имал предложение да продължи с подновяване на договора си.

36-годишният футболист бе изваден от състава, воден от старши треньора Масимилиано Алегри и не бе включен в състава за предсезонното турне на Ювентус в САЩ.

"Прочетох и чух много неща, които не са верни", каза преминалият в германския Унион Берлин Бонучи пред италианската телевизия Sport Mediaset.

"Бих искал да започна по-отдалеч. От Ювентус казват, че са ме информирали за ситуацията за настоящия сезон още през октомври миналата година. Това не е вярно, защото през октомври миналата година всъщност получих възможността да продължа в клуба с подновяване на договора", заяви още Леонардо Бонучи, който прекара общо 12 години в Ювентус.

Бонучи разказа, че е бил унизен от клуба през лятото, когато бе изваден от състава.

"После чух него друго в интервю на треньора, в което се казва, че съм бил наясно със ситуацията през февруари тази година, когато ми е било казано от треньора и клуба, че повече няма да бъда част от Ювентус. Не съм имал разговори с клуба по това време, но започнах да усещам нещо, когато прочетох във вестниците, че повече не съм част от плановете на Ювентус.

"Тогава Джовани Манна и Кристиано Джунтоли дойдоха в дома ми на 13 юли и ме унизиха, защото това бе унижение, да ми кажат, че повече няма да бъде част от Ювентус, част от отбора. Всъщност ми даваха шанс за остана у дома за няколко дни и дори присъствието ми в съблекалнята и на терена би попречило на растежа на Ювентус", разказа още Леонардо Бонучи, който вече е решил да предприеме съдебни действия срещу гранда от Торино.