Бившият капитан на Ювентус Леонардо Бонучи, който в момента е футболист на Унион Берлин, даде интервю пред испанския вестник "Марка", в който разказа интересни неща за лятото, когато напусна Италия.

"Днес съм по-спокоен и по-малко ядосан заради това, което се случи през лятото. Все още си говоря с много съотборници", каза централният защитник.

"Беше голямо промяна в живота ми. Сам съм, семейството ми живее в Торино. Първият месец и половина беше много труден. Озовах се сам в град, който ми беше напълно непознат. Постепенно се научих да познавам определени хора, места, момчетата от отбора. Сега всичко е по-лесно", признава италианският национал.

"Всички знаеха какво е моето желание, но изживях този момент спокойно и зряло. Нужно е да се гледа напред. Миналото ми в Ювентус беше прекрасно. Исках да приключа кариерата си в отбора. Не се случи така. Спокоен съм, защото винаги съм давал максимума. Всяка седмица говоря с моите бивши съотборници. Това означава, че съм бил важен в съблекалнята - бях приятел с ветераните и пример за младите", смята Бонучи.

"Дали ще се върна? Това е една от целите ми. Искам да бъда треньор и ако успея да бъда в елита, Ювентус е отборът, който би ми харесало да водя. Юве е голям етап от живота ми. Благодарен съм на Андреа Аниели, Марота, Паратичи, Недвед. Има и един треньор, който винаги ми е помагал да раста - Антонио Конте", откровен е Леонардо Бонучи.