Капитанът на Милан Леонардо Бонучи изказа благодарност към феновете на Милан за подкрепата им през трудния сезон и им обеща, че във финалния кръг от Серия А „росонерите” ще влязат в Европа „през парадния вход”.

В неделя от 19 часа българско време грандът от Милано приема Фиорентина и ще преследва задължителна победа, за да попадне директно в груповата фаза на Лига Европа. Ако евентуално тимът сбърка и Аталанта го изпревари, изтласквайки го на 7-а позиция, която значи участие в квалификациите.

„Да играеш  в Европа винаги е важно. Вярно е, че Шампионската лига има своя собствена аура, но Лига Европа също заслужава уважение”, заяви Бонучи преди знаковия двубой.

„Видяхме през този сезон, че в този турнир играят силни отбори, визирам преди всичко шампиона Атлетико Мадрид. Те дойдоха от Шампионската лига, демонстрираха правилното поведение и спечелиха трофея. Трябва да ни послужат за пример.”

„Този сезон ни даде някои ценни преживявания, особено двата мача срещу Арсенал, който разполагаше с играчи много по-силни от нашите, но пък показахме, че можем да се съревноваваме с тях.”

„Фиорентина загуби от Каляри миналия кръг, но като цяло показва добра форма и намери сили за единение след ужасната трагедия с Давиде Астори. Очаква ни тежък мач в неделя, резултатът изобщо не е гарантиран, а ние имаме нужда да извадим наяве най-добрия Милан. ”

„Феновете ни през цялото време показваха своята близост до нас и нямат равни. В миговете, когато изпитвахме трудности и като представяне, и като резултати, те бяха до нас, караха ни да усещаме подкрепата. Ще се опитаме да им се отплатим с един финален щурм в кампанията, така че да влезем в Европа през парадния вход”, допълни Бонучи.