В двубой от 21-ия кръг на Серия А Болоня победи Парма с класическото 3:0 като гост, а новото попълнение на победителите българският национал Валентин Антов остана на резервната скамейка. Точен на два пъти беше Бароу в 15-ата и 33-ата минута, а един гол добави Орсолини в добавеното време на мача. След тази победа Болоня заема 13-ото място с 23 точки, а Парма е в зоната на изпадащите с 13.

Gulliver/Getty Images
18 снимки

Болоня откри резултата с попадение на Бароу в 15-ата минута на срещата, който с елегантен удар с глава матира Сепе. Отново той беше на голова позиция в 33-ата минута и се разписа с чудесен диагонален удар. И при двата гола Сансоне беше асистент.

Домакините имаха чудесна възможност в 30-ата минута, но така и не стигнаха до попадение в тази ситуация. Гостите имаха възможност да отбележат трети гол в 40-ата минута, след като Сансоне застана зад топката при изпълнение на пряк свободен удар, но прати топката в ръцете на вратаря Сепе.

Парма опита да се върне в мача като смените свършира работа и играта се раздвижи. В 60-ата минута Галиоло от няколко метра засече пас на Конти, но диагоналният му удар не намери целта. Четири минути по-късно Сансоне беше изведен на чиста голова позиция от Бароу, но топката излезе в аут.

В 70-ата минута на мача Галиоло отново имаше възможност да върне отбора си в мача, но бранител на гостите спаси отбора си от попадение. Малко по-късно Куцка шутира, но Скорупски улови уверено кълбото. В 88-ата минута на двубоя влезлият като смяна Михаила излезе на голова позиция, но стреля неточно.

Болоня вкара и трети гол чрез Орсолини в добавеното време на срещата, с което оформи и крайния резултат.

Парма - Болоня 0:3
голмайстори: 0:2 Бароу (15, 33), 0:3 Орсолини (90)

съставите на двата отбора:

Парма: Сепе, Конти, Бруно Алвес, Осорио, Галиоло, Бругман (55-Сиприен), Куртич 70-Михаила), Куцка (82-Ернани), Бани (46-Ман), Корнелиус (55-Зиркзее), Жервиньо

Болоня: Скорупски, Томиясу, Данило, Сумаро, Дийкс, Сванберг (66-Домингес), Шутен (88-Поли), Сориано, Сансоне (66-Винято), Олсен (66-Орсолини), Бароу (82-Паласио)