Отборът на Болоня взе убедителна победа с 3:0 срещу Сасуоло и се върна към успехите, след като бе унижен от Интер с 1:6 в предния кръг на италианската Серия А. Ако обаче оставим настрана тежкат загуба като гост на Интер, Болоня има пет победи в последните си шест мача.

Guilliver/GettyImages
29 снимки

Сасуоло имаше сериозен шанс да поведе в 25-ата минута. Андреа Пинамонти овладя подаване в наказателното поле и успя да нанесе добър изстрел. Само чудесната намеса на стража на Болоня запази нулевото равенство в срещата. 

Резултатът откри Мишел Ебишер в 30-ата минута. Той получи топката в наказателното поле и от движение намери вратата за 1:0.

В 50-ата минута ветеранът Марко Арнаутович удвои, след като получи извеждащ пас от Роберто Сориано и хладнокръвно преодоля вратаря за 2:0.

Гостите не бяха далече от това да се върнат в срещата в 62-ата минута, когато Доменико Берарди стреля на сантиметри от гредата.

Крайният резултат бе оформен в 78-ата минута. Фъргюсън овладя топката на ръба на пеналта и с прекрасен диагонален шут заби топката в горния десен ъгъл на вратата.

Болоня има 19 точки и се намира на 11-тото място в класирането. Сасуоло остава на 14-тата позиция с 16 точки в актива си.