С два гола на Рикардо Орсолини Болоня изненада дори и себе си, побеждавайки Лече с убедителното 4:0 в среща от 24-ия кръг на Серия А. с този успех Болоня събра 39 точки, изкачи се на 5-о място и има същия актив като Аталанта, която е 4-а и последна в зона Шампионска лига.

Сам Беукема и Йенс Йодгаард добавиха другите два гола за убедителната победа на домакините. Те обаче имат още едно домакинство – в сряда с Фиорентина, отложен мач от 21-ия кръг, който ще даде отговор на какво са способни хората на треньора Тиаго Мота.

И двата отбора влязоха в срещата с добро настроение заради победите миналата седмица и бяха амбицирани да продължат в тази посока. Алексис Стаелемакерс обаче първи пробва да вкара и вратарят на Лече Владимиро Фалконе трябваше да се намесва, вадейки топката над гредата. При последвалия ъглов удар Люис Фъргюсън свали топката на задна греда и Сам Беукема откри резултата.

След това Болоня създаде още една добра атака, но и Лече не стоеше само в защита и отвърна с две добри възможности, втората пропусната от Никола Кръстович.

В 27-ата минута Орсолини удвои преднината на своите, въпреки че вкара от доста странна позиция от малък ъгъл.

Орсолини оформи втория си гол почти веднага след рестарта на мача, завършвайки атака на Рикардо Калафиори, започнала от собствената му половина. Осем минути преди края Йенс Йодгаард оформи крайния резултат.

Монца записа трети пореден мач без поражение, завършвайки 0:0 на свой терен с Верона. За гостите мачът беше важен, тъй като тази точка ги оставя в зоната на изпадащите. Пред тях Удинезе има също 19, но ги води с по-добри допълнителни показатели. Гостите получиха дузпа заради фаул срещу Онджей Дуда, но след това прегледът със системата ВАР (видеоповторение в подкрепа на реферите) показа, че такава няма и съдията Давиде Маса я отмени.