Болоня консолидира четвъртото място в италианската Серия А с шеста поредна победа. Изоставайки с 0:1 от средата на първата част, тимът на треньора Тиаго Мота стигна до обрат 2:1 над Аталанта през второто полувреме и вече има 51 точки – с 4 пред Рома.

Това беше директен двубой за четвъртото място със само две точки в полза на Болоня, които разделяха двата тима. А Тиаго Мота се изправи срещу своя ментор Джан-Пиеро Гасперини – човекът, изградил силния тим на Аталанта.

Но синьо-черните влязоха в мача с поражение с 0:4 от Интер в средата на седмицата, но пък Гасперини даде първо титулярно място на Адемола Лукман след завръщането му от Купата на Африка. И той се отблагодари, след като откри резултата в 28-ата минута. Давиде Дзапакоста стреля по диагонал, вратарят Скорупски отби, но право в Лукман, който от 7-8 метра не сбърка. Иначе домакините можеха да излязат напред в първите 90 секунди. Шарл де Кетелаере имаше огромен шанс, стреляйки от 12 метра при ниско центриране на Матео Руджери отляво, а топката като по чудо на намери мрежата.

След почивката обаче на терена имаше един отбор и това бяха гостите, които наложиха много високо темпо. Най-напред те изравниха от дузпа в 57-ата минута, реализирана от Йошуа Зиркзее. Теун Коопмайнерс спъна своя белгийски сънародник Алексис Саелемакерс и съдията Федерико ла Пеня посочи точката от 11 метра, а наказателният удар беше реализиран.

Само четири минути по-късно Болоня направи пълен обрат след добре отработено движение отляво надясно. Дан Ндойе тръгна с топката, опита да центрира, но топката беше блокирана. Въпреки това тя се превърна в случайна асистенция за ниско воле на Люис Фъргюсън, който я прати в мрежата с десния крак от границата на наказателното поле.