Болоня надигра Рома с 2:0 в мач от 16-ия кръг на Серия А. Домакините продължиха отличната си серия от пет последователни домакински успеха, а в днешния ден точни за тях бяха Никола Моро (37’) и Расмус Кристенсен (49’), който си отбеляза автогол.
Пред Андреа Белоти се отвори първата по-сериозна възможност в двубоя, която дойде малко след изминаването на половин час игра бившият нападател на Торино отправи хубав изстрел. Стражът на “хрътските” Федерико Равалия трябваше да прави решително спасяване, за да запази равенството в двубоя. Само няколко минути по-късно домакините успяха да излязат напред в резултата след отлично взаимодействие в средата на терена, което даде на Ремо Фройлер да напредне много добре, да пусне вдясно към Щефан Пош, а той върна в малко по-задни позиции към Никола Моро, който прати топката в мрежата с десния си крак.
 
Още в ответната атака след началния удар гостите от италианската столица опитаха да отговорят с добра бърза атака отляво, но Ел Шарауй се озова в засада. Темпото след попадението се вдигна и двата отбора станаха малко по-остри в отиграванията си. Това доведе и до няколко жълти картона от страна на съдията, който опитваше да успокои футболистите на терена.
 
На почивката Жозе Моуриньо се опита да вземе мерки и пусна на терена Ренато Санчес. Втората част стартира по фантастичен начин за възпитаниците на Тиаго Мота, които успяха да удвоят преднината си след само няколко минути игра. Всичко тръгна от отлично отиграване на Джошуа Зиркзее, топката бе пратена вдясно към Люис Фъргюсън, той центрира отлично към Дан Ндойе, но Расмус Кристенсен в стремежа си да го изпревари в крайна сметка прати кълбото в собствената си врата.
 
Постепенно срещата отново влезе в биткаджийско темпо, но без особени опасности пред двете врати. В 64-ата минута отново португалският наставник на гостите реши да прибегне към промените, но за всеобща изненада терена бе напуснат от появилия се само 18-19 минути по-рано Санчес. В следващите няколко минути на няколко пъти футболистите на Рома пратиха опасно топката в наказателното поле, но липсваше човек, който да завърши усилията на своите съотборници.
 
Играчите на Рома имаха фантастична възможност да се върнат в двубоя в 80-ата минута, когато Андреа Белоти бе изведен великолепно зад гърба на отбраната на домакините, озова се очи в очи с Федерико Равалия, но стражът успя с десния си крак да блокира този опит. Само пет минути по-късно домакините бяха на път да останат с човек по-малко, тъй като появилият се от скамейката Йон Лукуми бе изгонен за задържане на друга резерва - Сердар Азмун, който вече се откъсваше в голова позиция. Ситуацията бе прегледана с ВАР и се оказа, че иранецът е бил в засада, което доведе до отмяна на червения картон.
 
С тази победа играчите на Тиаго Мота се утвърдиха в топ 4, като с днешните си три точки изпревариха конкурентите от Наполи, Фиорентина и именно Рома, които останаха след тях в класирането. “Вълците” пък вече са едва седми с 25 точки.