Отборът на Болоня поднесе една от изненадите за Купата на Италия, детронирайки шампиона в последните две години - Интер.

"Нерадзурите" допуснаха поражение у дома с 1:2 след обрат в продълженията. Редовното време завърши при нулево равенство, а след това възпитаниците на Симоне Индзаги успяха да поведат.

Гостите обаче поднесоха изненадата след късни голове в 112-а и 116-а минута на мача.


В 12-ата минута се откри чудесен шанс за гостите. Ликоянис намери Джовани Фабиан с прецизно центриране. Той се измъкна от защитата на Интер и стреля, но топката мина встрани от левия страничен стълб.

Шест минути след това Фратези се свлече в наказателното поле на Болоня и последваха претенции за дузпа. Главният съдия обаче остави играта да продължи.

В 31-ата минута Федерико Равалиа блесна с чудесна намеса, за да предотврати попадение във вратата си. Давиде Фратези бе футболистът на "нерадзурите", който стреля.

Марко Арнаутович бе близо до гола в 53-ата минута, след като пое в наказателното и шутира. Топката обаче мина на сантиметри от целта.

В 64-ата минута Интер получи дузпа след игра с ръка. Първоначално Федерико Ла Пенна не посочи бялата точка, но след това ВАР се намеси. Лаутаро Мартинес застана зад топката, но не успя да превърне наказателния удар в гол.

Нападателят имаше нов шанс да отбележи само три минути след това, след като стреля от границата на пеналтерията, но топката прелетя над напречната греда.

В 81-ата минута Алексис Салемакерс от Болоня се освободи в наказателното и засече центриране. Ударът му обаче бе крайно разочароващ.

Пет минути след това Федерико Димарко стреля под напречната греда, но стражът на гостите успя да избие топката.

Така редовното време завърши при нулево равенство.

В 92-ата минута обаче Интер стигна до попадението. След ъглов удар Карлуш Аугусто стигна до топката и с глава я прати в мрежата на Болоня за 1:0. 

Десет минути след това обаче Болоня успя да изравни. Сам Беукема се разписа с прецизен удар под напречната греда.

Драмата бе пълна, като в 116-ата минута Дан Ндойде бе изведен лице в лице със стража на Интер. Швейцарецът напредна и не сгреши, копвайки топката над Емил Аудеро.