Бока Хуниорс и Рома са в разговори за участие на приятелски турнир в Доха, Катар, съобщи говорителят на Аржентинската делегация за Световното първенство през 2022 Карлос Ернандес.

,,Надпреварата ще се проведе през следващата година най-рано през май“, сподели Ернандес. ,,Разбрах, че има разговори между Бока и Рома за турнир от четири отбора“, завърши той.

И Бока, и Рома са спонсорирани от Qatar Airways, като други отбори, които имат за спонсор катарци са местния Ал Сад, където играе бившият футболист на Барселона Шави, и Байерн Мюнхен.

Новините, свързани с евентуален турнир в Доха, идват след посещението на емира на Катар Шейх Тамим бин Хамад ал-Тани в Южна Америка по-рано през месеца. По думите на Ернандес, Катар и Аржентина ще подпишат 10 търговски споразумения до края на тази година.

Настоящият президент на Аржентина Маурицио Макри, който не крие топлите си взаимоотношения с емира на Катар, е бивш президент на Бока Хуниорс. Където и да се проведе турнирът в Доха, той ще бъде на стадиони, които са предназначени за Световното първенство в катарската столица след четири години.