Италианските медии твърдят, че посещението на Федерико Киеза при специалиста по коленете – Кристиан Финк, е имало положителен резултат, като са изключени сериозни контузии. Това беше донякъде предсказано, след като проведените през миналата седмица прегледи в Торино също показаха това.

Националът на Италия излезе след 17 минути игра при успеха на Ювентус с 1:0 над Интер преди паузата за национални отбори. След дуела пък наставникът Масимилиано Алегри призна, че е „малко уплашен“ за състоянието на своя футболист.

Gulliver/GettyImages
36 снимки

Именно заради това Киеза пътува до Австрия в понеделник за срещата с Финк. Той е същият лекар, който извърши операцията на звездата на Ювентус пак в коляното през зимата на 2022-а година. Този път обаче е другият крак, след като левият беше опериран през януари миналата година.

Sky Sport Italia пък пише, че Финк е уверил Киеза, че няма тежка контузия, така че италианецът ще продължи възстановяването си в Торино. Неговият съотборник Филип Костич се очаква да бъде прегледан в близките часове, след като получи лека контузия по време на ангажиментите си със Сърбия.