Бившият вратар на Милан Марко Амелия коментира бъдещето на титулярния страж на "росонерите" Джанлуиджи Донарума и предложи кой ще е най-подходящият му заместник.

"Преди всичко трябва да разберем какви ще са последствията за меркатото от върлуващата в момента пандемия . Мисля си, че ще се водят и разговори за нов договор на Джиджо, но в случай че ръководството вижда в Донарума единствено играч, от който могат да се спечелят пари, той няма да подпише. В случай, че има сантиментален момент и желание Джиджо да се превърне в символ и икона на Милан, тогава би трябвало да преподпише, най-малкото защото той заяви, че иска да продължи да носи екипа на росонерите", заяви Амелия пред Milannews.it.

"В случай, че се стигне до раздяла, аз бих препоръчал Алекс Мерет. Много го харесвам, той е интересен вариант. Това е вариантът, който ме е убедил най-много от всички други имена, които циркулират в пресата", добави световният шампион през 2006 година.

"Да си призная не следя кариерата на Плицари. Мисля обаче, че когато продадеш Донарума ще търсиш сигурност, тоест играч, който вече е със сериозен опит зад гърба си. Милан трябва да заложи на някой с опит на най-високо ниво, както е Мерет, който е с много устойчив характер, така че може да се справи добре в Милан. Той е уравновесен и в състояние да абсорбира напрежението от големия отбор", каза Амелия.