Ювентус има един изключително турбулентен сезон. Грандът от Торино общо взето редува силни със слаби изяви, а отнемането на 15 точки от актива на тима бе сериозен удар за „старата госпожа“.

И макар че в последствие тези точки бяха върнати, бъдещето пред Ювентус остава неясно. Твърде вероятно е съставът на Макс Алегри отново да бъде наказан с отнемане на точков актив, като последните информации сочат, че този път „бианконерите“ ще загубят 9 точки от актива си. Във всеки случай, завършването в топ 4 на серия А изобщо не е сигурно, въпреки че към момента Юве заема второто място в класирането и през уикенда спечели важен успех при гостуването си на Аталанта.

 Лига Европа изглежда като чудесна възможност торинци да се класират за Шампионската лига през следващия сезон, но за тази цел първо трябва да бъде елиминиран съставът на Севиля, а при евентуално участие на финал, ще последва среща с някои между Рома и Байер Леверкузен. Сега, въпреки тежкия сезон и сложната ситуация, Алегри получи подкрепа от един от най-добрите в треньорската професия на „Апенините“.

Марчело Липи напълно подкрепи своя колега, като бившият наставник на Ювентус е сигурен, че Алегри трябва да остане начело и през идната кампания. „Смятам, че Макс върши работата си добре и няма какво повече да се иска от него. Много е лесно да се говори отстрани, но Юве има един от най-тежките си сезони, изпълнен с  редица предизвикателства и трудности. Аз обаче съм оптимист и вярвам, че по един или друг начин тимът ще играе в Шампионска лига през новия сезон. Силно се надявам нещата да се развият по този начин и Алегри да продължи да води отбора, защото той е качествен специалист, който вече се е доказал във футбола. Все пак, поуките трябва да бъдат извадени и определено не отива на Ювентус да завърши сезона без нито един трофей. Факт е, че остава Лига Европа, където явно ще трябва да се хвърли всичко, но Ювентус има силите да се поздрави с европейско отличие“, каза Липи.