Вратарят на Торино Салваторе Сиригу тъжи още по-силно за бившия си съотборник в Италия Давиде Астори. Капитанът на Фиорентина почина трагично по-рано през годината, след като бе намерен мъртъв в хотелската си стая преди гостуването на Удинезе.

Неговата смърт, както и тази на Емилиано Мондонико са се отразили много тежко на вратаря на Торо, като тримата са стартирали своите кариери заедно.

„Това беше като кроше, но от онези, които те поразяват веднъж, и ти припадаш в безсъзнание. Познавах Давиде, откакто бяхме на 17 години. Ние пораснахме заедно и бяхме пратени под наем в Кремонезе с Мондонико. Винаги коментирахме треньорите преди тренировка. За мен, както и за много момчета от моето поколение, смъртта на Давиде е удар, нещо, което никога няма да мога да си обясня”, сподели Сиригу.

„Мисля за него ежедневно, много ми е тъжно. Това обаче е нещо, което ме кара да продължа напред. Давиде беше вдъхновяваща личност, беше уважаван от всичко. Животът може да е много красив, но после да те унищожи. Това е буца в гърлото ми, която никога няма да отмине. Надявам се Давиде и Мондонико да са заедно и да се смеят, мислейки за бедния идиот, който е тук”, завърши Салваторе Сиригу.