Бившият президент на Ювентус Джовани Коболи Джили вярва, че клубът е сбъркал много, след като е махнал Джузепе Марота и Масимилиано Алегри. Марота и Алегри играха ключова роля в изграждането на доминацията в Юве, която цари и до днес, но откакто Фаби Паратичи е назначен за генерален мениджър, както и бившият наставник на Наполи – Маурицио Сари, то нещата няма да вървят на добре, или поне така смята бившият шеф в Юве.

„Марота знаеше какво прави, Паратичи – не. Това може да се види добре, а също така нямам голяма вяра и в Маурицио Сари”, коментира Коболи Джили, който шефства в Торино между 2006 и 2009.

„Като треньор, не мога да не призная, че се справи добре в Наполи и Челси, но имаше много други варианти, които да заменят Алегри. Гуардиола например. Аз съм такъв, че не забравям и помня какво говори Сари за нас преди време. Не мисля, че се е и променил, тъй като е възрастен. На първата си пресконференция говори сякаш нищо не е казал, но не е така”, продължи Джили.

74-годишният бивш шеф в Юве критикува остро и Паратичи, след като според него летните сделки за торинци не са отговаряли на амбициите на клуба. „Мисля, че проблемът с Емре Джан произлиза от факта заради лошия трансферен пазар. Марота нямаше да допусне това. Не можеш да не включиш Манджукич и Емре Джан. Дибала можеш, тъй като реално искат да се разделят. Играчите знаят, че могат да си осигурят трансфер, ако играят добре до януари”, коментира още Коболи Джили.