Бившият селекционер на националния отбор на Италия Чезаре Прандели сподели с горчивина, че е загубил доста приятели поради разтространението на коварния коронавирус из Италия. 

Getty/Gulliver images
100 снимки

Ботуша е сред най-сериозно засегнатите райони в света от вируса, след като до момента са регистрирани почти 22 хиляди заразени и почти 1500 смъртни случаи от избухването на епидемията. Самият Прандели признава, че е усетил загубата на близки хора по време на това световно бедствие. 

"Загубих приятели в следствие на това и е просто ужасно. Можем единствено да си стоим у дома и да избягваме контакти с хора", започна италианският специалист. 

"Моето село и съседното организираха малка игра на "боче" помежду ни и очевидно оттам е тръгнало разпространението. Някои хора бяха пътували до Флоренция наскоро и очевидно оттам са се заразили". 

"За нас не е голямо премеждие да останем у дома за няколко дни, но съм искрено благодарен на всички от медицинските екипи, които не са виждали любимите си с дни. За съжаление мисля, че затворихме всичко около седмица по-късно от необходимото. Това може би е знак от природата, че забързахме живота твърде много и трябва да спрем, за да си изменим отново фокуса", завърши италианският наставник.