Бившият селекционер на Англия Свен-Горан Ериксон призна, че на моменти съжалява за решението си да напусне състава на Лацио, за да поеме състава на "трите лъва" 

Ериксон застана начело на английската национална гарнитура през 2001-а година, класирайки отбора за две световни първенства и едно европейско такова. И в трите случая обаче англичаните не успяха да стигнат по-далеч от фазата на четвъртфиналите. 

Преди това шведът беше спечелил знаменита титла в Серия А със състава на Лацио, както и трофея от световното клубно първенство. Самият Ериксон споделя, че се чуди докъде е можел да стигне с "бианкочелестите".

"Оставам и до ден днешен фен на Лацио, това беше най-силният отбор, на който съм бил треньор. Бяхме сред най-добрите отбори в света. Спечелихме много за 3 години и половина и можеше да спечелим и повече. Остана като едно от най-хубавите ми професионални изживявания", започна специалистът. 

"Понякога си задавах въпроса дали не беше по-добре да остана в Лацио и Италия. Все пак обаче оферта от английския национален отбор е възможност, която идва веднъж в живота. Може би направих грешка, може би не, вече така или иначе нищо не мога да променя", завърши Свен-Горан Ериксон.