Бившият капитан на Наполи Марек Хамшик засипа със суперлативи Дженаро Гатузо и отбора. Словакът говори за добрата работа, която е свършил треньора, както и за значимостта на Дрийс Мертенс за тима.

„В момента има компактност в отбора. Идеите на Гатузо са възприети моментално от играчите. Солидността, наблюдавана на терена, очевидно е резултат от желанието им да се борят заедно за даден цел. Да играеш срещу този Наполи не е лесно. Виждаме ги като отбор, който следва Гатузо във всичко. Тимът играе така, както Рино иска“, заяви Хамшик.

„Преди всичко той е сериозен човек, който казва нещата такива, каквито са. Би било страхотно да играя в този отбор на Наполи. Отборът имаше някои проблеми, когато Гатузо пристигна. Мъчеха се да направят правилната крачка, но Лоботка ми разкри защо е било така – тренировките са били тежки и първите седмици са били много трудни за тях, но никой не е направил крачка назад“, добави словакът.

„Отне време, за да се видят резултатите, но това имаше смисъл и сега се виждат резултатите.“

32-годишният футболист говори и за Дрийс Мертенс: „Той е изключителен човек и играч. Знам колко много обича града и фланелката. Той вече е икона за Наполи и Неапол. Щастлив е постигането на целта и съм радостен, че ме изпревари. Мертенс е като Инсиние и Кайехон за отбора. Наполи трябва да се гордее, че има такива шампиони в отбора, които се борят и дават сърцето си за клуба“, каза Хамшик.