Бившият бранител на Манчестър Сити Мика Ричардс признава, че Роберто Манчини е бил близо до това да започне своеобразна война в съблекалнята на "гражданите", докато е бил мениджър на тима. 

Gulliver/GettyImages
71 снимки

Мачнини беше първият наставник, който спечели титла на "Етихад", след като арабските собственици бяха закупили клуба. Ричардс обаче признава, че играчите буквално са искали да се бият с мениджъра си, след като им е казал, че не могат да се оправят без Яя Туре. 

"Знаехме колко е важен Яя за нашия отбор, тъй като веднага щом застанеше на терена и тръгнеше с топката беше почти невъзможно да бъде спрян. Беше толкова важен, че без него за месец можеше да загубим много важни точки", започна англичанинът.

"Помня какво напрежение настана в съблекалнята след една загуба срещу Евертън, когато Яя отсъстваше. Манчини ни каза, че не можем да правим нищо без Туре и всички искахме да му скочим на бой. Никога не бях виждал нещо подобно".

"После той разясни, че го е казал, защото е знаел, че ще предизвика реакция в нас. Той ни обясни, че такава реакция иска да вижда при всеки един наш мач. Оттам насетне бях сигурен, че ще спечелим титлата, независимо от предизвикателствата", завърши Ричардс.