Тази вечер съставите на Рома и Дженоа ще се изправят един срещу друг в осминафинална битка от турнира за купата на Италия. Двубоят е с начален час 22:00 часа българско време. „Вълците“ влизат като безспорен фаворит в мача, а бившият им футболист Кевин Строотман ще се завърне на „Олимпико“.

Нидерландецът обаче вече защитава цветовете на „грифоните“. Халфът бе част от Рома цели пет сезона, между 2013 и 2018 година. Сега, бившият нидерландски национал си спомни за времето прекарано във Вечния град и сподели, че с радост ще се завърне на „Олимпико“.

„Със сигурност, когато стъпя на терена, ще се върнат много прекрасни спомени, които съм изживял в Рим. Ясно е, че в момента съм играч на Дженоа и ще направя всичко възможно да помогна на моя отбор, но не мога да забравя в никакъв случай чудесните години, прекарани в Рома“.

„Да, имах и своите трудни моменти, но винаги усещах подкрепата на феновете и се надявам, че ще получа едно топло посрещане от хората. Все още чувствам Рим като мой дом и вярвам, че и тифозите не са ме забравили. Благодарен съм за годините, които прекарах тук и се радвам, че бях част от Рома“, каза Строотман.