Анджело Алесио, бившият асистент-треньор на Антонио Конте, разкри, че Ювентус обмисля дали не отправи оферта към своя бивш футболист и наставник. Алесио обаче не вярва, че Конте би се съгласил на втори престой начело.

На Апенините всички очакват Масимилиано Алегри да напусне „бианконерите” в края на сезон 2018/2019, без значение какво постигне отбора в Шампионската лига. Там предстои изключително тежък реванш срещу Атлетико Мадрид, като италианците трябва заличават пасив от 0:2. Конте бе едно от имената, които се спрягаха най-често, и това бе логично предвид факта, че той бе отговорен за първите 3 от 7-те поредни шампионски титли за „старата госпожа”.

„Знам, че всички говорят за Зинедин Зидан. Той е напълно наясно с клуба и мисля, че те ще се опитат да го привлекат”, заяви Алесио, който беше помощник на Конте какво в Юве, така и при престоите в националния отбор на Италия и по-късно в Челси.

„Знам, че там също са мислели и върху завръщането на Антонио. За него няма тайни в Ювентус, но вярвам, че в крайна сметка Зидан ще бъде предпочитаният вариант.”

Предвид близките си отношения с Конте, Алесио беше запитан също така дали специалистът би могъл да последва директора Джузепе Марота, който замени Ювентус с Интер. „Без коментар”, заяви Анджело Алесио.