Вицешампионът на Италия Интер победи с гръмкото 6:1 тима, който го лиши от титлата миналия сезон – Болоня. Двубоят бе от междинния 14-и кръг в Серия А. „Нерадзурите“ изостанаха в резулатат в средата на първата част, но осъществиха обрат още до почивката, а впоследствие вкараха и още три безответни попадения.

Победата за миланския гранд идва само три дни след загубеното поредно дерби през сезона – това от Ювентус. Досега през кампанията Интер загуби от Лацио, Рома, Милан и Ювентус от големите тимове в Серия А. С успеха "синьо-черните" се изкачиха на 4-о място в класирането, с равен брой точки с Аталанта и Лацио. Болоня прекъсна серията си от три победи и заема 13-а позиция в подреждането.

Gulliver/GettyImages
38 снимки

В първите минути гостите направиха няколко опасни контранападения, при едно от които Муса Бароу можеше да намери непокрития Арнаутович, но вместо това стреля егоистично и прати топката в аут. Малко по-късно австрийският нападател получи шанс да открие, но с немалка доза късмет Андре Онана отрази удара.

Интер отговори с далечен изстрел на Хакан Чалханоглу и пропуск на Един Джеко.

В 22-ата минута Рикардо Орсолини шутира опасно, топката рикошира в гърба на негов съотборник и заблуди Онана за 0:1.

Ломбардийци обаче реагираха своевременно и успяха да изравнят със зрелищно попадение на Джеко. Босненецът изчака топката на границата на наказателното поле и от въздуха я заби с много сила в мрежата на гостите.

В 36-ата минута италианският вицешампион направи обрат. Перфектно изпълнен пряк свободен удар от Димарко завари неподготвен Лукаш Скорупски.

В 42-ата минута резултатът стана 3:1. Лаутаро Мартинес с глава матира Скорупски след центриране от ъглов удар на Чалханоглу.

След почивката „нерадзурите“ продължиха доминацията си и създадоха голям брой шансове. Джеко нацели гредата след центриране на Дъмфрис още в 46-ата минута, а две по-късно Димарко с фалцов удар намери далечния ъгъл на вратата на „рособлу“ и се разписа за втори път в мача.

В средата на втората част резервата на гостите Хоакин Соса докосна топката с ръка в наказателното поле след удар на Джеко. Последва намеса на ВАР и Интер получи дузпа. Хакан Чалханоглу бе точен за 5:1.

"Нерадзурите" не спряха и при 5:1. В 76-ата минута Госенс, който четвърт час по-рано замени Димарко, също намери нясто сред голмайсторите. Германецът получи перфектен пас от Джеко и не се поколеба да стреля и да прати топката в мрежата.

Други резултати от Серия А:

Фиорентина 2:1 Салернитана

Торино 2:0 Сампдория