Около 300 трифози на Лацио са се появили на клубната база във Формело, за да протестират срещу президента на клуба Клаудио Лотито. Ултрасите са недоволни от пасивността през зимния трансферен прозорец.

Бесните фенове издигнаха плакат с надпис “Поредна посредствена трансферна кампания, Лотито! Ти не си на нивото на този клуб!”.

Треньорът на тима - Маурицио Сари искаше минимум трима нови играчи - централен нападател, централен защитник и централен халф, но в същото време беше взет само крилото Джоване Кабрал. От няколко дни из медиите циркулира информацията, че Сари не желае да поднови контракта си с „бианкочелестите“. “Кориере дело Спорт” стига още по-далеч, твърдейки че наставникът и неговите асистенти дори не са знаели кой е идващият Кабрал, когато спортният директор Игли Таре финализирал сделката със Спортинг Лисабон.

Междувременно Сари реши да вдигне духа на футболистите си, като ги заведе на обяд в елитен рибен ресторант, но там жертва на въоръжен грабеж стана Тома Башич.

“Орлите” са осми в класирането на италианската Серия А и през идната седмица им предстои четвъртфинал за Купата на Италия срещу Милан.