Бившият собственик на Милан Силвио Берлускони за пореден път демонстрира гласно неодобрението си към всичко, което се случва при „росонерите”, откакто той продаде клуба. В типичен стил италианският политик заяви, че неговият третодивизионен Монца би разбил гранда от Милано с 3:0.

Тази вечер от 21,45 часа Милан се изправя срещу Интер в прочутото Дерби дела Мадонина, като тимът отстъпва с 3 точки спрямо градския съперник в класирането на Серия А. „Росонерите” стартираха сезона с конфузно поражение 0:1 от Удинезе, а след това взеха две победи с по 1:0 над Бреша и Верона.

След на 30-годишно властване на „Сан Сиро” и участие в някои от най-големите успехи, Берлускони продаде Милан, а в момента притежава третодивизионния Монца, където негова „дясна ръка” отново довереникът му от годините в „росонерите” Адриано Галиани. Треньор пък е друг наставник с история в Милано – Кристиан Броки. „Ако утре спечелим срещу Лечо, то за първи път в историята на Монца ще стартираме с 5 поредни победи”, похвали се Берлускони, след което зачекна любимата си тема.

„Говорих с настоящия президент на Милан (Паоло Скарони – б.р.) и му предложих да организираме приятелски мач. Естествено, че ще ги бием с 3:0! Всеки, който наскоро е гледал мач на Монца, е останал удовлетворен и е оценил общите усилия в тактическия анализ, които аз Галиани и Броки сме вложили”, добави Берлускони.