Президентът на Монца - Силвио Берлускони, говори пред “Скай Спорт Италия” във връзка с предстоящия двубой с любимия му Милан, който ръководеше в продължение на 31 успешни години. Той заяви, че за него Франко Барези е най-великият футболист на "росонерите".
 
"През целия си живот съм имал мечти, които са изглеждали неосъществими за всички. Когато купих Милан, исках да го превърна в най-добрия отбор в света и успях. Спечелих всичко. Спомням си добре как през 1994-та бях в Рим заради вот на доверие на правителството, така че не можах да бъда на финала на Шампионската лига в Атина. Обадих се на Галиани след края на мача и той ми каза, че сме победили с 4:0. Все още изпитвам гордост от всичко, което спечелихме. Обичам много Малдини, той е синът и бащата на играчите на Милан. Обичам много от моите фуболисти в Милан - Гулит, Ван Бастен… Кой е най-великият? Барези, фантастичен играч и човек на невероятна честност. Обичан и уважаван от всички, дори и от съперниците.
 
Милан и Монца са две различни неща. Щастлив съм, когато Монца побеждава, но истината, че този отбор все не е в сърцето ми. Да гледам Милан все още е много вълнуващо, постоянно ги наблюдавам по телевизията. . Постоянно казвам на играчите да играят по земя, а не да изритват топката в небето. Също така им заръчах персонално да пазят крилата на Милан. Ще видим дали ще ме послушат", заяви Берлускони.