Бившият италиански премиер Силвио Берлускони направи прелюбопитно и леко цинично предколедно слово на партито на Монца. Бизнесменът заяви, че ще предложи „автобус, пълен с проститутки“ на играчите на „бианкоросите“, ако победят Милан или Ювентус до края на сезона.

Собственикът на новака в Серия А притежаваше именно миланския гранд от 1986 до 2017 г., преди да поеме Монца през 2018 г.

Медийният магнат Берлускони говори на официалната коледна вечеря на клуба във вторник, като първо взе микрофона и похвали работата на старши треньора Рафаеле Паладино. Паладино бе назначен след уволнението на Джовани Стропа през септември и изкачи отбора от 20-о до 14-о място.

„Намерихме нов треньор, който беше в нашия младежки отбор. Той е добър, умен, мил и способен да мотивира нашите момчета“.

„Реших да добавя допълнителна стимулация. Ще играете с Милан, Ювентус и други, така че ако победите един от тези големи отбори до края на сезона, ще ви посрещна в съблекалнята с автобус, пълен с проститутки“, заяви Берлускони, предизвиквайки бурен смях на тържеството на Монца.