Бившият италиански премиер Силвио Берлускони беше изписан от миланската клиника "Сан Рафаеле", след като през юни беше подложен там на кардиологична операция. Пред журналисти, събрали се пред клиниката, Берлускони каза, че ще се възстановява два месеца. След това той се отправи към резиденцията си в град Аркоре край Милано. 

През септември Берлускони ще навърши 80 години. Видът на популярния в цяла Европа политик обаче е болнав, отбеляза Ройтерс, като допълни, че престоят му в болница е бил около месец. 79-годишният Берлускони се е подложил на операция за смяна на аортна клапа, която според Ройтерс е била животоспасяваща. 

"Чувствам се по-добре, но сега ще трябват два месеца възстановяване и след това се надявам, че все още ще съм полезен за Италия и италианците," каза той пред репортери. Той все пак призна, че периодът е бил болезнен.

Докато говореше, той се опираше на свои помощници. Общо десетина минути Берлускони отдели на журналистите, където говори за Брекзит, политическата ситуация в Италия и за бъдещето на Милан.