Бившият собственик на Милан Силвио Берлускони заяви, че знае как клубът може да се върне отново сред най-добрите в света. Според политика проблемът на „росонерите“ не се крие в наличните играчи, а в тактиката.

Изказването на бившия премиер на Италия може да се разчете като директна атака срещу настоящия треньор Винченцо Монтела, който определено успя да вдигне отбора след разочароващите няколко кампания. По всяка вероятност обаче „росонерите“ отново ще останат извън Европа, тъй като в последно време резултатите им се влошиха, а кулминацията беше загубата с 1:4 от Рома през уикенда.

Откакто продажбата на клуба в полза на Йонхон Ли стана факт, Милан не успя да спечели нито един от изиграните 4 шампионатни мача. „Дали аз липсвам на Милан? Не бих искал да отговарям на този въпрос по какъвто и да е начин“, заяви Берлускони.

„Знаете, че откакто петролните пари навлязоха във футбола, всеки тим, който желае да бъде на нивото на Милан, се нуждае от ресурси, които една фамилия сама не може да осигури. Всъщност, аз доста болезнено бях принуден да продам клуба.“

„Монтела? Аз ставам все повече и повече фен на Милан. Надявам се те да променят формацията си на терена, не по отношение на играчите, а по отношение на тактиката“, заяви Берлускони.