Силвио Берлускони прекара три десетилетия начело на Милан и под негово ръководство "червено-черните" постигнаха едни от най-големите успехи в историята си. И по-малко от шест месеца след продажбата на контролния пакет акции на китайските инвеститори, той ги съсипа от критики. 

Бившият италиански премиер не спести нищо за трансферната политика на "червено-черните" това лято, а после съсипа и наставника Винченцо Монтела, който беше назначен по негово време. Всъщност, той въобще не е искал да го ангажира, но всичко се случило, докато бил "между живота и смъртта". 

"Милан има специално място в сърцето ми и ще бъде там, докато умра. Затова искам винаги да печели, но сега ме разочарова. Не мога да разбера летните дейности на ръководството. Кой купува 11 нови играчи наведнъж? С всички тези пари можеха да купят един топ-футболист и той да вдигне класата на отбора."

"За всичко е виновен Монтела. А точно него не исках в отбора. Исках треньор да остане Кристиан Броки, но бях в болницата, на легло между живота и смъртта. И изведнъж дойде семейството ми и каза, че е избран Монтела за нов треньор."

"Обяснете ми защо той държи играчи като Сусо и Джакомо Бонавентура на пейката? Те са най-техничните ни играчи. Как очаква да имаме бързи атаки без тях? Те са хората, които могат да изработват и да вкарват головете."

"Ами капитанската лента?! Тя е на ръката на човек, който е легенда на Ювентус, дори и на Интер. Рикардо Монтоливо би трябвало да е нашият капитан. Монтела не трябваше да е треньор, това трябваше да е Лучано Спалети", сподели Берлускони пред "Кориере дела Сера".