Никлас Бендтнер разкри какво е срещнал в първия си ден, след като е станал футболист на Ювентус. Датчанинът е бил втрещен от факта, че 10 от 12 футболисти от първия отбор са пиели кафета с цигари в уста, докато си говорят в тоалетната на базата.

Лорд Бендтнер вече не е активен футболист и говори пред британското радио на BBC за опита си в Торино през 2012/13.

„Всичко беше в тоалетните. Не можех да намеря момчетата в съблекалнята и ми беше малко странно. Знаете как е, когато си за първи път на ново място. И аз бързо отидох да си взема кафе. Именно до това място бяха тоалетните и десет от 12 човека си пушеха цигарите, докато се събуждат. Това беше уникално виждане за мен и се насладих на моментите”, призна Бендтнер.

Играчи като Джиджи Буфон и Андреа Пирло никога не са криели, че са пушачи, но това не влияеше на тяхното представяне. „Какво може да им кажем? Ако погледнем кариерите им и колко големи професионалисти са, то нямаме право да говорим. Само заради професионализма им на терена са легенди. Различно ниво във футбола”, каза още Бендтнер.

Когато Марио Балотели игра в Манчестър Сити и Ливърпул, той скандализира британската преса именно с подобни действия. „Забавно е, защото когато Марио заигра в Англия всеки знаеше, че той пуши в тоалетната. Това стана новина за медиите – че някой играч пуши. Във всеки един отбор, в който съм бил, е имало играчи, които пушат. Да, може би в Италия е по-често срещано от Англия”, коментира още Беднтнер.