Халф-бекът на Интер Федерико Димарко беше категоричен, че тимът заслужава мястото си в полуфиналите на Шампионската лига и разкри голямото си вълнение от възможността да играе в утрешното градско дерби с Милан в турнира. Той също така сподели, че като 5-годишен е гледал на живо предишния полуфинал в ШЛ между двата тима през 2003-та, когато „росонерите“ продължиха към финала след две равенства.

„Винаги е приятно да играеш дерби. Участвал съм в много и искам да се насладя 100% на това. Още в груповата фаза знаехме, че имахме тежки съперници, но показахме нашата стойност. Така че заслужаваме да бъдем тук. Милан пък премина през два трудни елиминационни кръга. Ние обаче ще се опитаме отново да докажем каква е стойността ни. Голът ми в дербито? За мен всички попадения са от голямо значение, искам да помагам на отбора да печели. Съперникът е тим, който познаваме добре, и сме наясно, че се изправяме върху действащия италиански шампион. Ще се получи добър мач“, коментира на днешната си пресконференция Димарко, който откри резултата за успеха с 3:0 над „Дявола“ за Суперкупата на Италия през януари.

Юношата на Интер отрече, че в отбора ще се опитат да си отмъстят за загубената битка за титлата в Серия "А" през миналия сезон.

„Не бих казал, че ще търсим отмъщение за изпуснатото Скудето. Мина доста време и нека мислим за настоящето и за утрешния двубой, опитвайки се да постигнем позитивен резултат, това е. Полуфиналът през 2003-та? Тогава бях на „Сан Сиро“ и като фен на Интер не пазя добри спомени. Но като си давам сметка, че това е било преди 20 години, а сега имам възможност да играя, тази мисъл ми носи невероятна емоция. Статистиката ми през сезона? Смятам, че моите 6 гола и 6 асистенции са благодарение на отборното представяне. В сравнение с отпреди две години, мисля, че съм израснал психически и физически, защото така или иначе участието във важни мачове те кара да се развиваш“, добави 25-годишният италиански национал.