Аржентинската легенда Габриел Батистута даде пространно интервю, в което коментира много от актуалните теми в любимата му Италия. Голяма част от кариерата на знаменития нападател премина именно на Ботуша и пред DAZN Аржентина той разкри, че е изкарал треньорски курс, но е по-отворен към отбор, който ще му предложи директорски пост, за да оглави, образно казано, проекта.

„Обичам Италия, трябва да призная, че там се чувствам като у дома си. Преминах треньорския курс, но виждам себе си повече като директор. Мисля, че съм подготвен, но не е нужно да се наемам с първото нещо, което ми попадне. Ако се появи мотивиращ проект в Италия, ще кажа „да“, започна легендата.

„Искам да почета Синиша и Джанлука - два примера за много поколения. Примери за желание, за борба. Те показаха, че може да правите страхотни неща, като винаги се държите добре. Никога не сме били приятели, но винаги съм им се възхищавал и уважавал. Искам да прегърна семействата им”.

„Гледам Рома понякога. Треньорът Моуриньо върна ентусиазма на феновете. Отношенията ми с Рома са прекрасни, бяхме страхотен отбор и феновете все още ме обичат“.

„Според мен обаче Наполи ще спечели Скудетото. Подкрепям ги, защото смятам, че го заслужават. Опитват се от 7-8 години, доближиха се, но така и не успяха. Тази година ги виждам по-убедителни. Преднината е важна и не мисля, че другите могат да хванат „адзурите“, завърши Батигол.