Нападателят на Ювентус Мойс Кийн в момента се радва на широка популярност както никога преди в своята кариера. Затова неговият баща Биру Жан Кийн използва повода, за да припомни на италианския шампион, че все още не са спазили своята част от уговорката, която са имали във връзка с 19-годишния талант.

Младият таран е продукт на младежката школа на „бианконерите” и преди три дни вкара своя първи гол за мъжкия национален отбор на Италия. Така той се превърна във втория най-млад голмайстор за „скуадра адзура” в цялата история (19 години и 23 дни), отстъпвайки единствено на Бруно Николе, който през 1958-а бележи попадение, когато е на 18 години и 258 дни.

В началото на месец март Кийн вкара и 2 гола за Юве срещу Удинезе, а в момента всички на Апенините му чертаят бляскаво бъдеще. „Благодаря на Бог, това е огромна радост за цялото семейство”, заяви бащата на Мойс Кийн в радио шоу.

„Тази вечер няма да бъда на стадиона за двубоя срещу Лихтенщайн, но аз ще го гледам в бар заедно с приятелите си и ще го подкрепяме.”

„Мойс беше фен на Интер като дете, защото обожаваше Обафеми Мартинс и постоянно ме притискаше да му купя фланелка. Той игра за Торино, но го изпратих в академията на Юве, защото съм фен на „бианконерите”.”

„Много се радвам за него, макар и да имам проблеми с клуба Ювентус. Те вече не ми пращат билети за домакинските мачове. Аз живея разделен от майката на Мойс, а тя навремето искаше да премести момчето в Англия.”

„Обещах на Ювентус, че ще го задържа в Италия, но поисках два трактора в замяна. Те казаха, че няма да бъде проблем, но все още не съм ги получил. Ето че сега не ми дават и билети за мачовете, не отговарят и на обажданията ми.”

„Марио Балотели е неговият любим футболист в момента, макар че му казах да не го копира във всяко едно отношение… Аз самият все още нямам италианско гражданство, макар да живея в страната от години”, разказа още Биру Жан Кийн.